Nieuws

ONDERZOEK VINDT VERBAND TUSSEN KOFFIECONSUMPTIE EN LAGER RISICO OP STERFTE. SOMMIGE ONDERZOEKEN RAPPORTEREN EEN RISICOREDUCTIE VAN MAXIMAAL 17%

18 oktober 2018 - Een omvangrijke studie uit 2017, met meer dan 500.000 deelnemers in 10 Europese landen, vond een significant verband tussen een hogere consumptie van koffie (meer dan 3 kopjes à 237 ml per dag) en een lager sterfterisico in het algemeen. Lees meer over deze studie op de Coffee&Health website. Klik hier voor het Engelse persbericht:

FDA STEUNT UITSLUITEN WAARSCHUWING OP KOFFIE

1 oktober 2018 - De Amerikaanse Voedsel- en Medicijnenautoriteit (FDA) vindt een kankerwaarschuwing op koffie, zoals een rechtbank in Californië onlangs bepaalde, een onjuiste beslissing. Een dergelijke waarschuwing zou consumenten kunnen misleiden door te geloven dat koffiedrinken gevaarlijk zou kunnen zijn voor de gezondheid, terwijl het juist gezondheidsvoordelen zou kunnen hebben. De uitspraak van de Californische rechtbank wordt eind 2018 verwacht. De uitspraak van de Californische rechter wordt ook aangevochten door de California Office of Environmental Health and Hazard Assessment (OEHHA). Lees meer in het bijgevoegde statement van de FDA.

MOGELIJK TOCH GEEN WAARSCHUWING OP KOFFIE IN CALIFORNIË!

18 juni 2018 – De gezondheidsautoriteiten in Californië staan op het punt een opmerkelijk besluit te nemen. Ze willen het vonnis afwijzen waarin wordt bepaald dat er geen koffie meer mag worden verkocht zonder kankerwaarschuwing.

NIEUW RAPPORT BEPAALT DRIE HOOFDGROEPEN VOOR CAFEINE GEVOELIGHEID

7 juni 2018 - Genetische verschillen helpen verklaren waarom men de effecten van koffie anders ervaart. Koffie drinkers worden op basis van hun gevoeligheid voor cafeïne ingedeeld in hoge gemiddelde en lage gevoeligheid voor cafeine.

KOFFIE EN KANKERPREVENTIE

4 juni 2018 - Voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol bij het ontstaan of tegengaan van het krijgen van kanker. Het wetenschappelijk bewijs hiervoor is sterker dan ooit. Dit blijkt uit het rapport “Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective” van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds dat op 24 mei is gepresenteerd. Het rapport bevat nieuwe aanbevelingen en richtlijnen voor gezonde voeding en leefstijl. In het rapport wordt beschreven dat er sterk bewijs is dat het drinken van koffie helpt tegen sommige vormen van kanker. Meer onderzoek is nodig naar het onderliggende mechanisme en het gebruik van koffie. Zie voor meer informatie https://www.wcrf.org/dietandcancer.