Over ons

Het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid is een stichting welke is ondergebracht bij Koffie en Thee Nederland, voluit de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee. De werkzaamheden van het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid worden mogelijk gemaakt door de leden van Koffie en Thee Nederland. Het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid geeft geen oordeel of advies over specifieke merken en is op geen enkele manier betrokken bij commerciële activiteiten.

Het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid voorziet gezondheidsprofessionals van wetenschappelijk onderbouwde informatie over koffie- en/of cafeïneconsumptie in relatie tot gezondheid. Het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid wil op deze wijze een bijdrage leveren aan een gebalanceerde en op feiten gebaseerde visie op koffie als onderdeel van het dagelijks voedingspatroon.

Een belangrijke activiteit van het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid is het monitoren en evalueren van wetenschappelijke studies over koffie en/of cafeïne in relatie tot gezondheid. Op de website www.koffieengezondheid.nl wordt een overzicht gepresenteerd van vele wetenschappelijke studies per onderwerp. Daarnaast wordt via brochures, nieuwsbrieven en persberichten regelmatig actuele informatie verspreid. In de totstandkoming en het up-to-date houden van de informatie werkt het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid nauw samen met het Europese Institute for Scientific information on Coffee (ISIC).


Deze informatie is bedoeld voor gezondheidsprofessionals. © 2015, Kenniscentrum Koffie en Gezondheid